TRAGEDIJA ZA TRAGEDIJOM: Umrla je velika MIRA FURLAN!

Tužna vijest stiže nam jutros iz SAD-a.

  • Kultura

  • 22. Jan. 2021  22. Jan. 2021

  • 3

Legendarna jugoslavenska glumica Mira Furlan umrla je u 65. godini, objavljeno je na njenom zvaničnom Twitter nalogu.

Kako prenosi "Variety", glumica je preminula u srijedu, 20. januara.

Mira je rođena 1955. u Hrvatskoj, a u Americi je živjela od 1991. godine, kad je zbog rata emigrirala sa suprugom. Uzrok smrti još nije poznat, ali je kreator serije "Vavilon 5", u kojoj je igrala i koji se oprostio od nje na društvenim mrežama, rekao da je već neko vrijeme imala probleme sa zdravljem.

“Ovo je noć velike tuge, naša prijateljica i saputnica otišla je putem na kom je više ne možemo uhvatiti. Ali, kao i sa svima drugima, stići ćemo je jednom i vjerujem da će tada imati mnogo priča za nas i da će još mnogo važnih uloga podijeliti s univerzumom”, napisao je Straczynski.

Rođena je 7. septembra 1955. u Zagrebu. Igrala je u mnogim filmovima i serijama jugoslavenske produkcije, a u SAD je bila poznata po ulozi Delen u televizijskoj naučnofantastičnoj seriji "Vavilon 5" i po ulozi Danijel Ruso u seriji "Izgubljeni". U SFRJ je bila jedna od najvoljenijih glumica, poznata po rolama u ostvarenjima kao što su "Otac na službenom putu" (1985) Emira Kusturice, koji je osvojio Zlatnu palmu na Kanskom filmskom festivalu, i "Lepota poroka" (1986) Živka Nikolića.

Krajem 1991. godine, Mira Furlan i njen suprug emigrirali su iz SFRJ kako bi izbjegli političke pritiske i etničke tenzije koji su ih pratili zbog krize u kojoj se bivša država nalazila.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...