MNOGI ĆE SE ŠOKIRATI KAD VIDE, DRAŠKO STANIVUKOVIĆ ISPUNIO OBEĆANJE: Objavljena imena zaposlenih u banjalučkim gradskim preduzećima...

Kako je najavljeno, praksa transparentnog rada i dalje će biti nastavljena.

  • Ekonomija

  • 22. Jan. 2021  22. Jan. 2021

  • 2

Gradska uprava Banje Luke objavila je imena svih zaposlenih u gradskim preduzećima, institucijama i ustanovama te su od danas dostupna javnosti.

“Grad Banjaluka ovim nastavlja praksu transparentnog rada, prikazujući građanima ko radi u javnim preduzećima, koliko zaposlenih ima i kada su i gdje stekli svoje diplome. Podsjećamo da je nakon objave imena i prezimena svih zaposlenih u Gradskoj upravi, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković i od ostalih ustanova, preduzeća i institucija tražio da urade isto”, saopšteno je iz Gradske uprave.

Navedeno je da će praksa transparentnog rada i dalje biti nastavljena tako da će, osim podataka o zaposlenima, uskoro biti objavljeni i podaci o trošenju javnog novca kako bi građani znali kako se i na šta troši njihov novac.

“Napominjemo da će se tehničke stvari, kada su ovi podaci u pitanju, dopunjavati i popravljati u narednom periodu kako bi građani imali što jednostavniji uvid u ove podatke”, navodi se u saopštenju.

Spiskovi zaposlenih mogu se pogledati OVDJE.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...