VIJEĆNIK NAŠE STRANKE KRITIKOVAO NAČELNIKA NOVOG SARAJEVA: "Samo Tanović nema vremena..."

"Možda je razlog zašto nemamo vremena jer nas se mjesecima prisiljava da raspravljamo o iznajmljenom električnom automobilu od 90 hiljada KM, dok su u Novom Sarajevu mnoge autobuske linije neredovne, ako ih uopšte i ima”, poručio je Kosovac.

  • Mini market

  • 29. Jul. 2022  29. Jul. 2022

  • 0

Rebalansom Budžeta Općine Novo Sarajevo, koji je usvojen na jučerašnjoj sjednici Općinskog vijeća Novo Sarajevo, nisu predviđena sredstva za nabavku udžbenika učenicima od drugog do četvrtog razreda osnovnih škola.

Reagovao je Ahmed Kosovac, vijećnik Naše stranke u Općinskom vijeću Novo Sarajevo rekavši da je ponosan iz dva razloga što nije podržao rebalans Budžeta Općine Novo Sarajevo. 

“Iz dva razloga sam ponosan sam što nisam podržao rebalans Budžeta Općine Novo Sarajevo: prvi je zato što je sramotno niska realizacija Budžeta, a drugi je što bitnih stavki nema u rebalansu. Novca za udžbenike ima, ali nema volje. Odgovornost za nezadovoljstvo roditelja snose oni koji Budžet trebaju sprovoditi - načelnik Tanović i njegovi saradnici. Projekti na kojima je Naša stranka insistirala nisu ni započeti. Nema radova na vrtiću “Kolibri” na Socijalnom za koji smo osigurali sredstva iz općine ali i kantona, a općinska administracija nije čak bila sposobna ni da za sedam mjeseci sruši objekat i spremi teren na Grbavici I za izgradnju novog vrtića. Ranije sam tražio 200 KM jednokratne pomoći za rođenje svakog djeteta, što imaju porodice u Centru, Starom Gradu i na Ilidži - naravno, ni to ne može.

Prije više od mjesec dana na Komisiji za budžet pitao sam zašto ne finansiramo nabavku udžbenika učenicima od drugog do četvrtog razreda osnovnih škola, nakon što su to najavili iz Općine Ilidža i Općine Centar. Dobio sam odgovor da nema vremena, i da ćemo to planirati za narednu godinu. Nakon što je na jučerašnjoj sjednici Općine Novi Grad usvojen rebalans kojim se osiguravaju sredstva za nabavku udžbenika učenicima od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola, pitam načelnika Tanovića zašto jedino mi nemamo vremena?

Možda je razlog zašto nemamo vremena jer nas se mjesecima prisiljava da raspravljamo o iznajmljenom električnom automobilu od 90 hiljada KM, dok su u Novom Sarajevu mnoge autobuske linije neredovne, ako ih uopšte i ima”, poručio je Kosovac.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...