"SB" PATROLA: Evo ko je sve večeras prošetao crvenim tepihom Sarajevo Film Festivala (FOTO)

I večeras su crvenim tepihom Sarajevo Film Festivala prošetala poznata lica iz svijeta filma.

  • Kultura

  • 17. Avg. 2023  17. Avg. 2023

  • 0

Takmičarski program igrani film 29. Sarajevo Film Festivala večeras zatvara ekipa filma "Životinja" rediteljice Sofije Exarchou. Film je rađen u koprodukciji s Austrijom, Rumunijom, Kiprom i Bugarskom.

Ekipa filma, prije projekcije u Narodnom pozorištu, prošetala je crvenim tepihom. 

Film prati priču animatora u jednom otočkom all inclusive odmaralištu, pod vrelim grčkim suncem, koji se pripremaju za napornu turističku sezonu. Kalia je predvodnica čopora. Sjajni kostimi, ukrasi i plesni nastupi ispunjavaju pozornicu. Dok se ljeto zahuktava njihove noći postaju sve nasilnije, a u mraku se otkrivaju unutrašnje borbe s kojima se Kalia suočava. Ali nakon što se svjetla na pozornici ugase, predstava se mora nastaviti.

Rediteljica Sofie Exarchou istaknula je na konferenciji za medije nakon press projekcije danas kako je željela napraviti film o radu u zapadnoj Evropi u vrijeme kapitalizma. Izabrala je posao zabavljača jer joj je cilj bio pokazati iza kulisa njihov život i rad, u vrijeme godišnjih odmora kada je vrijeme za opuštanje.

Na crvenom tepihu Sarajevo Film Festivala večeras se okupila ekipa serije "Gora".

Serija "Gora" prikazuje priču o herojstvu, prijateljstvu, ljubavi i žrtvovanju članova gorske službe za spašavanje u planinama i njihovih porodica u malom gradu u Gorskom Kotaru. Unatoč životu u idiličnom i mirnom okruženju, glavni likovi imaju iznimno uzbudljiv i aktivan život kao spasitelji.

Epizoda počinje sekvencom u kojoj vidimo situaciju na planini, u šumi ili na vodi gdje se neko našao i nagađamo što će biti potrebno da se situacija riješi. U seriji pratimo tri linije rada: pojedinačni slučaj i akciju za spašavanje privatnog života naših heroja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...