KORONA UZIMA MAHA: Stručnjaci preporučuju odobravanje nove vakcine…

Vakcina je preporučena za upotrebu kod odraslih i djece uzrasta od šest mjeseci i više.

  • Zdravlje

  • 15. Sep. 2023  

  • 0

Savjetodavni panel Europske agencije za lijekove (EMA) preporučio je da se odobri ažurirana vakcina protiv koronavirusa kompanije "Moderna", čime bi ona postala druga vakcina koja će se koristiti u kampanji vakcinacije u zemljama Europske unije ove jeseni.

Ažurirana vakcina "spajkvaks" usmjerena je protiv dominantne varijante omikrona soja KSBB.1.5.

Vakcina je preporučena za upotrebu kod odraslih i djece uzrasta od šest mjeseci i više.

Ranije ovog mjeseca, Europska komisija je odobrila ažuriranu vakcinu protiv koronavirusa kompanije "Pfizer" i njenog njemačkog partnera "Biontech" za istu populaciju.

Savjetodavni panel EMA preporučio je da svi stariji od pet godina dobiju novu vakcinu, bez obzira na njihovu historiju vakcinacije protiv koronavirusa.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...