VJEROVALI ILI NE, SASVIM JE NORMALNO: Zima ubija "ponos" muškarcima

Vjerovali ili ne, urolozi kažu da je potpuno prirodno da se na niskim temperaturama penis "skupi" i za 50 posto u dužini i 20-30 posto u obimu.

  • Sex i grad

  • 05. Feb. 2024  

  • 0

Muškarcima se vjerovatno tokom zime najmanje priča o veličini polnog organa.

Vjerovali ili ne, urolozi kažu da je potpuno prirodno da se na niskim temperaturama penis "skupi" i za 50 posto u dužini i 20-30 posto u obimu.

"Kad je hladno, naši krvni sudovi se sužavaju što smanjuje dotok krvi u penis. To je razlog što se on smanjuje",  kaže za "Women's Health" urolog dr. Darijus Paduh sa Kornela.

Ljudsko tijelo je "programirano" da čuva toplotu i energiju. Na hladnoći je cirkulacija krvi jača u centralnom dijelu tijela, gdje su nam svi vitalni organi, a manja na prstima ruku i nogu, pa i penisu.

"Testisi se povlače naviše, bliže ostatku tela, što im omogućava da očuvaju toplotu", kaže dr Paduh.

Uže bokserice ili vijagra

Zbog neprijatnosti koje može da izazove neodgovarajući donji veš, dr. Paduh preporučuje muškarcima da nose uže bokserice ili koriste neki od lijekova za erektilnu disfunkciju koji će ubrzati cirkulaciju.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...