DADO TOPIĆ O SLAĐANI MILOŠEVIĆ: "Falit će mi taj osjećaj da je ona još tu, da je mogu nazvati" (VIDEO)

Trebali su uskoro nastupiti u Zagrebu.

  • Kultura

  • 26. Mar. 2024  26. Mar. 2024

  • 1

Dado Topić oglasio se nakon smrti Slađane Milošević s kojom je 1984. godine na Jugoviziji izveo pjesmu "Princeza".

"Šokirala me vijest o Slađaninoj smrti iako smo znali da joj u posljednje vrijeme nije dobro. Često smo bili u kontaktu i razmjenjivali misli i ideje. Uskoro smo trebali nastupiti u Zagrebu. Za nju me vežu prekrasna sjećanja. Bila je dobra prijateljica i uvijek je znala promisliti i dati dobar savjet. Veseli me što smo cijeli život bili povezani. Falit će mi taj osjećaj da je ona još tu, da je mogu nazvati. Puno sam je volio, bila je divna osoba", rekao je muzičar za Danas.rs.

U Zagrebu su, kako kaže Topić, on i Slađana trebali izvesti pjesmu "Princeza". Iako s ovom pjesmom nisu pobijedili na Jugoviziji, muzičar kaže da im to nije teško palo: "Bili smo profesionalci i prihvatili smo poraz. Uživali smo i živjeli s tom pjesmom."

Mnogi su te 1984. godine smatrali da je "Princeza" trebala pobijediti na Jugoviziji. Pjesma koja je zauzela prvo mjesto bila je Ciao Amore koju su izveli Izolda i Vlado Kalember. 

Srbijanska avangardna umjetnica i pjevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini. Umrla je u Zemunskoj bolnici poslije kraće bolesti. Datum i vrijeme posljednjeg ispraćaja bit će naknadno objavljeni. 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...