PEPU GUARDIOLI NIJE BILO TEŽE U OVOJ SEZONI: Pred veliki derbi bez sedam igrača, a pod upitnikom...

Aktuelni šampion trenutno je treći na tabeli sa 63 boda.

  • Sport

  • 28. Mar. 2024  28. Mar. 2024

  • 0

U velikom derbiju 29. kola engleske Premijer lige u nedjelju u 17,30 sati na "Etihadu" sastaju se Manchester City i Arsenal.

Aktuelni šampion trenutno je treći na tabeli sa 63 boda, dok su "Tobdžije" na liderskoj poziciji sa bodom više od "Građana" i istim brojem bodova, ali i boljom gol-razlikom u odnosu na drugoplasirani Liverpool.

Tako će ova utakmica imati ogroman značaj za oba rivala, a u nju će ekipa koju sa klupe predvodi Pep Guardiola ući drastično oslabljena zbog povreda.

Nakon reprezentativne pauze stvorila se prava "bolnica" u Cityju, te će ekipa iz Manchestera u duel sa Arsenalom najvjerovatnije ući bez pomoći Erlinga Haalanda, Kylea Walkera, Johna Stonesa, Bernarda Silve i Rubena Diasa, te od ranije odustnih Kevina de Bruynea i Manuela Akanjija, a pod upitnikom su još golman Ederson, Jack Grealish i Matheus Nunes.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...