TRIJUMF U FINALU: Damir Džumhur osvojio turnir u Italiji i ostvario ogroman napredak na ATP listi (VIDEO)

Sa osvojenih 75 poena Damir Džumhur je napredvao za čak 33 mjesta na ATP listi i od sutra će biti 126 igrač svijeta.

  • Sport

  • 07. Apr. 2024  07. Apr. 2024

  • 1

Damir Džumhur pobjednik je teniskog Challenger turnira u italijanskoj Barletti nakon što je u impresivnoj igri savladao Francuza Harolda Mayota sa 2-0 (6-1, 6-2).

Najbolji bosanskohercegovački teniser svih vremena od prvog poena zaigrao je sjajno podsjećajući na svoje najbolje teniske dane kada je bio 25. tenisač svijeta. Favorizirani Francuz,129. teniser svijeta, u prvom setu je bio bespomoćan, a nakon što je izjednačio na 1-1, izgubio je narednih pet gemova.

U drugom setu, Džumhur je izgubio svoj prvi servis, i Francuz je ekspresno poveo sa 3-0. Nakon toga je uslijedila furiozna, raznovrsna i precizna igra našeg tenisera koji je osvojio narednih šest gemova i trijumfalni priveo meč kraju.

Sa osvojenih 75 poena Damir Džumhur je napredvao za čak 33 mjesta na ATP listi i od sutra će biti 126 igrač svijeta.

Od sutra Džumhur, zajedno sa drugim našim teniserom Nermanom Fatićem počinje nastup na Challenger turniru u Splitu. 

(SB)

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...