ISPLIVALI NOVI DETALJI UŽASNOG ZLOČINA: Evo šta je brat ubice Danke Ilić rekao policiji o lokaciji tijela prije nego što je umro

Dalibor prije smrti nije davao izjave za medije, a ovo je o njemu pričao njegov otac Rade.

  • Hronika

  • 07. Apr. 2024  

  • 0

Dalibor Dragijević (40) koji je preminuo noćas u policijskoj stanici u Boru priznao je da je pomogao bratu Dejanu da se riješi tijela Danke Ilić, saznaje "Blic".

Kako saznajemo, on je policiju vodio na više lokacija tokom jučerašnjeg dana ali ni na jednoj nije nađeno tijelo Danke Ilić.

Podjsetimo, Dalibor Dragijević (40) iz Bora kome je u subotu određeno zadržavanje do 48 sati zbog postojanja osnova sumnje da je pomogao Dejanu Dragijeviću (50) osumnjičenom za teško ubistvo dvogodišnje Danke Ilić nakon izvršenog krivičnog dela, preminuo je u Policijskoj upravi u Boru.

Daliboru Dragijeviću je u ranim jutarnjim satima pozlilo i uprkos pravovremenom reagovanju policijskih službenika i lekara Doma zdravlja u Boru koji su pokušali reanimaciju on je u 3,10 sati preminuo, a od ljekara mrtvozornika konstatovana je prirodna smrt.

Hitna pomoć u kući ubice

Hitna pomoć stigla je ranije danas ispred kuće Dejana Dragijevića osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić (2).

Kako javljaju reporteri "Blica" sa lica mjesta, nekoliko bolničara je ušlo u kuću u selu Zlot kod Bora.

Pretpostavlja se da se u kući trenutno nalazi samo majka Dejana Dragijevića, pošto su njegov otac i brat juče uhapšeni zbog sumnje da su pomagali u sakrivanju tijela ubijene Danke Ilić.

Dalibor prije smrti nije davao izjave za medije, a ovo je o njemu pričao njegov otac Rade.

Iznenadna smrt brata ubice bi mogla da utječe na istragu, pošto je bio jedna od tri ključne osobe koje mogu da pomognu policiji u potrazi za tijelom Danke.

Ubica priznao ubistvo Danke, pa optužio oca i brata

Podsjetimo, Srđan Janković i Dejan Dragijević, koji su uhapšeni zbog sumnje da su ubili Danku Ilić, saslušani su u petak uvečer, a jučer im je određen pritvor. Dragijević je pred tužiocem priznao zločin, dok se Janković branio šutnjom. Obojici je potom određen pritvor do 30 dana.

Policija je u međuvremenu uhapsila Radeta i Dalibora Dragijevića, oca i brata Dejana Dragijevića, zbog sumnje da su mu pomogli da premjesti tijelo ubijene djevojčice.

Policija pretresla kuću Dragijevića

Dejan Dragijević jučer je u pratnji policije doveden ispred kuće u kojoj živi u selu Zlot, dok je cisterna ispumpavala septičku jamu oko kuće u potrazi za tijelom Danke Ilić, ali ništa nije pronađeno.

Policija je iz kuće Dragijevića iznela džakove sa dokazima, a iz jednog od njih virila je drška nalik drški lopate ili ašova. Taj predmet biće poslat na vještačenje kako bi se utvrdilo da li je korišten u zločinu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...