STEVANDIĆ NEJASAN, KAO I OBIČNO: "Sve piše u prijedlogu i ne bih sada da ulazim u detaljisanje, tamo je sve...."

(...) lijepo obrazloženo.

  • Mini market

  • 16. Apr. 2024  16. Apr. 2024

  • 6

Nenad Stevandić, predsjednik NSRS-a kazao je da se izmjenama i dopunama Zakona o radu RS predviđa zaštita onih koji su na crnim listama, u smislu da im se obezbijede nesmetana lična primanja.

Što se tiče Prijedloga izbornog zakona RS-a, na pitanje kome će se podnositi kandidature na izborima, da li RIK-u ili CiK-u BiH, s obzirom da sa jedne strane imamo lokalne izbore, a sa druge parlamentarne, kazao je da je "RS po Dejtonu jedna izborna jedinica" i da to dosad nije koristila "kako je bilo potrebno".

"Ovaj zakon odnosi se na izbore u lokalnim zajednicama i sve ono što se tiče RS-a. Sve piše u prijedlogu i ne bih sada da ulazim u detaljisanje, tamo je sve lijepo obrazloženo", naveo je Stevandić.

Ovi zakoni će se naći na sjednici Narodne skupštine koja će zasjedati u četvrtak, prenose Nezavisne novine.

Naveo je i da će, ukoliko posebna sjednica NSRS-a ne bude završena do 18 sati, za kada je zakazan miting u Banjoj Luci, sjednica biti prekinuta dok se to ne završi.  

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...