PRIJEDLOG ZA DORUČAK: Ako niste znali kako da pripremite pužiće sa ajvarom, pokušajte po ovom receptu

Uspjećete sigurno.

  • Gastro

  • 19. Apr. 2024  19. Apr. 2024

  • 0

Uvijek je dobro vrijeme da dan započnete pužićima.

Ovo je pecivo koje je osvojilo svačiji stomak, a u skladu sa postom, odlična je prilika da se oprobate u ovom posnom receptu.

Pužići sa ajvarom se prave sa lakoćom i sigurno će vam uljepšati jutro.

Sastojci:   

400-500 g brašna

1 kesica kvasca

1 velika šolja kisele vode

pola šolje ulja

ajvar

so

šećer

origano

Priprema:

1. U manju posudu stavite čašu brašna, kašičicu šećera i soli i dodajte kvasac. Prelijte kiselom vodom, promiješajte i ostavite da odstoji 10 minuta.

2. Kada kvasac odstoji, prespite ga u veću činiju, i dodajte brašno.

3. Od smjese u činiji zamijesite glatko tijesto. Ostavite ga da odstoji barem pola sata, dok se tijesto ne udvostruči.

4. Pripremite radnu površinu i po njoj pospite brašno.

5. Uključite rernu na 200 stepeni, da se zagrije.

6. Tijesto prebacite na radnu površinu i umijesite ga još malo. Razvucite ga oklagijom i premažite ajvarom. Kada ste premazali ajvar u željenoj količini, urolajte tijesto u jedan rolat.

7. Isijecite ga na parčiće, tačnije pužiće.

8. Poređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje, ali vodite računa da ne budu previše blizu jedan drugom.

9. Ubacite da se peče 15 minuta ili dok ne porumene. 

Prijatno!:) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...