JASNA PORUKA IZ DELEGACIJE EU: "Genocid u Srebrenici nije stvar ličnog stava..."

“Osuđujemo ponovljeno negiranje činjenica o srebreničkom genocidu".

  • Vijesti

  • 20. Apr. 2024  

  • 4

Delegacija Evropske unije u Bosni i Hercegovini osudila je negiranje genocida u Srebrenici kako na sjednici Narodne skupštine RS tako i na mitingu "Srpska te zove" koji je održan u četvrtak.

Iz Delegacije EU su naveli: 

“Osuđujemo ponovljeno negiranje činjenica o srebreničkom genocidu tokom sjednice Narodne skupštine Republike Srpske i mitinga „Srpska te zove“, dana 18. aprila 2024. Genocid počinjen na prostoru Srebrenice u julu 1995. godine nije stvar nečijeg ličnog stava”. 

Podsjećamo, Narodna skupština RS odbacila je međunarodne i domaće presude sudova kojima je utvrđen genocid u Srebrenici te je na mitingu “Srpska te zove” rukovodstvo ovog bh. entiteta na čelu sa predsjednikom Miloradom Dodikom ponovo po ko zna koji put negiralo genocid nad Bošnjacima u Srebrenici.

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...