OVOGA SE PUTIN NAJVIŠE PRIBOJAVA: Ukrajinci prenose rat na teritorij Rusije, sinoć su izveli silovit napad na naftna skladišta... (VIDEO)

"Pogođene su najmanje tri trafostanice i skladište goriva koji su se zapalili. Meta je bila energetska infrastruktura koja opskrbljuje ruski vojno-industrijski kompleks", rekao je izvor.

  • Svijet

  • 20. Apr. 2024  20. Apr. 2024

  • 0

Ukrajina zadnjih sedmica sve češće napada rusku naftnu i plinsku infrastrukturu, te vodove elekrične energije.

Ukrajina je u noći na subotu lansirala dronove na osam ruskih regija pogodivši skladište goriva i tri trafostanice, rekao je u subotu ukrajinski obrambeni izvor.

"Pogođene su najmanje tri trafostanice i skladište goriva koji su se zapalili. Meta je bila energetska infrastruktura koja opskrbljuje ruski vojno-industrijski kompleks", rekao je izvor.

Kijev je obećao da će borbe prenijeti na ruski teritorij jer Rusija neprestano bombardira njegov teritorij.

Napad je bio "zajednička operacija" ukrajinske sigurnosne službe SBU, vojno-obavještajne službe i oružanih snaga, rekao je izvor.

Guverner zapadne regije Smolensk rekao je da je Ukrajina u ranim jutarnjim satima u subotu lansirala dronove na "naftno i energetsko postrojenje", dodajući da ono nije zatvoreno.

"Snage protivzračne odbrane srušile su letjelice", rekao je guverner Vasilij Anohin. "Međutim, zbog pada dijelova letjelica zapalili su se rezervoar goriva i maziva."

Rusko ministarstvo odbrane objavilo je da je tijekom noći presrelo 50 dronova, uključujući jedan iznad regije Smolensk, ne ulazeći u pojedinosti.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...