ZNAKOVITA PORUKA STAŠE KOŠARCA: "Ako se Bakir malo naljuti, ni Konakovića ni Trojke neće biti..."

"Najvažnija stvar je da je RS uvijek u plusu u svim dosadašnjim računicama s Trojkom", poručio je Košarac

  • Politika

  • 21. Apr. 2024  

  • 7

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac reagovao je na izjave šefa bh. diplomatije Elmedina Konakovića u kojima je ismijavao odluku NSRS da legalizuje isplatu plata u gotovini.

Košarac je rekao kako Konaković ne bi primao platu sa nivoa BiH da nije dobio podršku RS-a za imenovanje u Vijeće ministara Bosne i Hercegovine.

"Čujem da se pojedini lideri Trojke bave platama u RS-u. Lakše im je da gledaju u tuđe dvorište, da se ne bi pozabavili sobom. A tu posla preko glave imaju. Što se tiče varijable u FBiH, ako se Bakir malo naljuti, Konakovića ni Trojke neće biti ni u platama kao ni u robnoj razmjeni", naveo je Košarac na Instagramu.

Dodao je kako je Trojka konstanta isključivo u računici dijela međunarodne zajednice.

"No, RS nema ništa s tim. Najvažnija stvar je da je RS uvijek u plusu u svim dosadašnjim računicama s Trojkom", poručio je Košarac.

Podsjetimo, Konaković je u izjavi komentirao odluku NSRS te je pojasnio kako su zbog sankcija došli u fazu da legaliziraju isplatu plate "na ruke".

"Došli su u fazu da zakonima odobravaju 'platu na ruke'. Naredna faza je novi član koji propisuje 'dozvoljenu robnu razmjenu umjesto plate'. Sve dok svijetom hara digitalizacija", napisao je Konaković.

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...