VUČIĆ DOPUTOVAO U NEW YORK: "Naše šanse nisu velike, ali borićemo se za našu Srbiju"

Najavio susrete sa više od 120 stalnih predstavnika različitih zemalja u UN

  • Svijet

  • 21. Apr. 2024  

  • 4

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u New York, gdje će u ponedeljak prisustvovati sjednici Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija. 

Na sjednici će biti predstavljen redovni šestomjesečni izveštaj generalnog sekretara UN-a Antonia Guterresa o radu UNMIK-a.

Vučić se tim povodom oglasio na svom zvaničnom Instagram nalogu.

- U našoj Misiji pri UN u New Yorku formiran je pravi štab, uskoro video konferencija sa našima u Beogradu, a u New Yorku slijede susreti sa više od 120 stalnih predstavnika različitih zemalja u UN. Naše šanse nisu velike, ali borićemo se za našu Srbiju i vjerujte mi, narod će vidjeti i rezultate, napisao je Vučić.

On je jučer razgovarao u Beogradu sa zvaničnikom SAD-a Jamesom O'Brienom o rezoluciji o genocidu Srebrenici.

Vučić je govorio i o glasanju o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici, gdje je O'Brien jasni poručio kako se Srbija mora suočiti s istinom.

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...