DIREKTNO, IZ NEW YORKA: Ivica Puljić otkrio Vučićev plan, nedostaje čovjek koj je nestao prije desetak dana…

"Naše šanse nisu velike, ali borit ćemo se za Srbiju i, vjerujte mi, narod će vidjeti rezultate", naveo je Vučić na Instagram profilu, uz fotografiju sa zasjedanja štaba u New Yorku.

  • Vijesti

  • 22. Apr. 2024  22. Apr. 2024

  • 5

Ne stišavaju se reakcije na dolazak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u New York zbog rezolucije o Srebrenici.

Iz New Yorka se oglasio Ivica Puljić, dugogodišnji dopisnik Al Jazeere iz SAD-a.

-Sve što Vučić radi glede rezolucije o Srebrenici je za domaću upotrebu. Sve. Skrenuti pozornost s važnih domaćih problema, poput nelegalnih izbora u Beogradu. Ostatak otpada na već prepoznatljivu patetiku u stilu "svi su protiv nas. I ja ću nas spasiti“, poručio je Puljić.

-Štab u skoro punom sazivu u NYC, jer nema ambasadora Srbije u UN-u Nemanje Stevanovića, nestao čovjek prije 10-ak dana. Vučić je, što je zanimljivo, razgovarao i s predsjednikom Irana o rezoluciji. Humanista s humanistom, poručio je Puljić.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da je u Misiji Srbije pri Ujedinjenim narodima u New Yorku formiran štab koji se bavi pitanjima u vezi sa pokušajem usvajanja rezolucije o Srebrenici i poručio da šanse Srbije nisu velike, ali da će se boriti. 

"Naše šanse nisu velike, ali borit ćemo se za Srbiju i, vjerujte mi, narod će vidjeti rezultate", naveo je Vučić na Instagram profilu, uz fotografiju sa zasjedanja štaba u New Yorku.

"U našoj Misiji pri UN u New Yorku formiran je pravi štab, uskoro video konferencija sa našima u Beogradu, a u New Yorku slijede susreti sa više od 120 stalnih predstavnika različitih zemalja u UN", napisao je Vučić.

Podsjećamo, Generalna skupština Ujedinjenih naroda 2. maja će razmatrati i Nacrt rezolucije o Srebrenici a podržale su je Sjedinjene Američke Države, Italija, Francuska, a pored njih na ovoj listi su i Njemačka, Albanija, Čile, Finska, Irska, Jordan, Lihtenštajn, Malezija, Nizozemska, Novi Zeland, Ruanda, Slovenija i Turska, Hrvatska, te Sjeverna Makedonija.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...