U GALERIJI MUZEJA KNJIŽEVNOSTI I POZORIŠNE UMJETNOSTI: Izložba slika "Bosna okom čeških slikara"

Idejni autor izložbe je Vesna Malić.

  • Kultura

  • 22. Apr. 2024  

  • 0

Izložba slika "Bosna okom čeških slikara" biće otvorena u galeriji Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti BiH, večeras 19 sati. Organizator je Udruženja građana češkog porijekla "Češka beseda" u saradnji sa Umjetničkom galerijom Bosne i Hercegovine.

Riječ je o djelima čeških umjetnika koji su živjeli i radili u Bosni i Hercegovini kao što su Ludvik Kuba, Ferdinand Velc, Alphonse Maria Mucha, August Regal, Vaclav Prihoda, Ladislav Lauda, Jana Vaclav Mrvička, František Vladislav Titelbach...

Idejni autor izložbe je Vesna Malić, predsjednica Udruženja "Češka beseda" Sarajevo, a stručni konsultant je Ivana Udovičić iz Umjetničke galerije BiH.

Izložba je dio projekta "Češke niti u bosanskom ćilimu" koji je finansijski podržalo Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH-navodi se u saopćenja Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti Bosne i Hercegovine.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...