SVE DAM SAMO DA PRODAM: Tesla u velikim problemima, cijene drastično snižene…

Naglo pojeftinjenje modela.

  • Auto

  • 23. Apr. 2024  

  • 1

Proizvođač električnih automobila Tesla je snizio cijene na svojim glavnim tržištima, uključujući SAD, Europu i Kinu zbog pada prodaje i prevelikih zaliha. Tesla je snizio početnu cijenu redizajniranog Modela 3 u Kini za 1.930 dolara na 32.000 dolara, piše Automotive News Europe.

U Njemačkoj je američki proizvođač električnih automobila smanjio cijenu Modela 3 sa stražnjim pogonom na 40.990 eura s 42.990 eura. Također je došlo do smanjenja cijena u mnogim drugim zemljama u Europi, na Bliskom istoku i u Africi, rekao je glasnogovornik Tesle.

U SAD-u, Tesla je u petak snizio cijene svojih vozila Model Y, Model X i Model S za 2.000 dolara. Smanjenje cijena dolazi nakon što je Tesla ovog mjeseca izvijestio da su njegove globalne isporuke u prvom tromjesečju pale za 8,5 posto na 386.810 vozila jer se proizvođač automobila suočio sa smanjenom potražnjom za električnim vozilima i sve jačim cjenovnim ratom, u koji su uključena i jeftinija kineska vozila.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...