UOČI EUROSONGA: Anketa pokazuje - Baby Lasagna proglašen omiljenim solo izvođačem

Uoči Eursonga koji se ove godine održava u Švedskoj, Wiwiblogs je postavio anketu u kojoj su obožavatelji mogli glasati za svoje omiljene solo izvođače ovogodišnjeg takmičenja.

  • Show

  • 23. Apr. 2024  23. Apr. 2024

  • 0

Baby Lasagna, koji Hrvatsku predstavlja na ovogodišnjem Eurosongu, veliki je favorit, a u prilog tome ide i činjenica da je pobijedio u anketi Wiwibloggsa u kategoriji "omiljeni solo izvođač".

Od 37 zemalja, koliko se takmiče na Eurosongu, njih čak 27 predstavljaju solo izvođači. A time se, kako piše Wiwibloggs, na Eurosongu nastavlja dugogodišnja tradicija slavljenja snage i talenta solo izvođača.

Uoči Eursonga koji se ove godine održava u Švedskoj, Wiwiblogs je postavio anketu u kojoj su obožavatelji mogli glasati za svoje omiljene solo izvođače ovogodišnjeg takmičenja. Nakon zbrajanja ukupno 9.135 glasova, objavljeni su rezultati: Baby Lasagna omiljeni je solo izvođač na ovogodišnjem Eurosongu.

Čini se da je “Rim Tim Tagi Dim” od Baby Lasagna ušao u uho velikom dijelu glasača te je osvojio 12,11 posto glasova, što iznosi 1.106 glasova. Hrvatska zvijezda ima veliku podršku i jedini je skupio više od 1000 glasova piše Wiwiblogs.

Istovremeno švicarski ‘The Code’ koji izvodi Nemo, ‘La Noia’ od Italijanke Angeline Mango i nizozemska pjesma “Europapa” koju izvodi Joosa Klein, također su uspjeli osvojiti značajan postotak glasova, što ukazuje na raznolik raspon muzičkih  preferencija među biračima. Nemo je trenutačno favorit broj jedan nakon sjajnih nastupa na zabavama prije Eurovizije te ga mnogi smatraju jednim od najvećih konkurenata Baby Lasagne.

Sve u svemu, rezultati ankete odražavaju živahan duh Eurovizije, gdje se umjetnici iz različitih sredina okupljaju kako bi slavili muziku i pokazali svoje talente na međunarodnoj pozornici, prenosi tportal.

Rezultati Wiwiblogs ankete:

Hrvatska: Baby Lasagna – Rim Tim Tagi Dim
Švicarska: Nemo – The Code
Italija: Angelina Mango – La noia
Nizozemska: Joost Klein – “Europapa” | 7,82%, 714 glasova

Izrael: Eden Golan – Hurricane
Grčka: Marina Satti – Zari
Irska: Bambie Thug – Doomsday Blue
Litva: Silvester Belt

Ujedinjeno Kraljevstvo: Olly Alexander – Dizzy
Srbija: Teya Dora – Ramonda
Belgija: Mustii – Before the Party’s Over
Francuska: Slimane – Mon amour

Slovenija: Raiven – Veronika
Portugal: iolanda – Grito
Austrija: Kaleen – We Will Rave
Gruzija: Nutsa Buzaladze – Firefighter

Poljska: LUNA – The Tower
Cipar: Silia Kapsis – Liar
Latvija: Dons – Hollow
Luxemburg: TALI – Fighter

Češka: Aiko – Pedestal
Danska: Saba – Sand
Malta: Sarah Bonnici – Loop
Albanija: Besa – Titan

Njemačka: ISAAK – Always On The Run
Island: Hera Björk – Scared of Heights
Moldavija: Natalia Barbu – In The Middle

Inače, Wiwibloggs je stranica za obožavatelje i YouTube kanal koji se fokusira na natjecanje za pjesmu Eurovizije, a pokrenuo ju je 2009. novinar William Lee Adams.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...