ISPOVIJEST POPULARNE SPORTSKE KOMENTATORICE: "Tih dana bilo me strah izaći iz vlastite kuće" (FOTO)

Alex i Jess otkrile su javnosti svoju romansu prošle godine.

  • Šareni svijet

  • 23. Apr. 2024  

  • 0

Alex Scott, engleska sportska komentatorica, otkrila je da su je rasistička i seksistička zlostavljanja toliko uplašila da se bojala napustiti vlastitu kuću.

No, mržnja je nogometnu stručnjakinju s BBC-ja motivirala da nastavi svoju karijeru u industriji kojom dominiraju muškarci, a samopouzdanje joj je ojačala, prenosi The Mirror, njezina veza s pjevačicom Jess Glynne.

Alex i Jess otkrile su javnosti svoju romansu prošle godine, a proteklih nekoliko mjeseci zajedno su se pojavljivale na crvenim tepisima velikih događanja. U nedavnom je intervjuu otkrila da se zbog online zlostavljanja prije tri godine čak okrenula alkoholu.

image

Jess Glynne i Alex Scott (Foto: Profimedia)

Sportska se komentatorica prisjetila kada je pogrešno imenovana kao zamjena Sue Barker za voditeljicu BBC-jeve emisije "A Question of Sport". Posao je zapravo pripao Paddyju McGuinnessu, ali povezanost Alexinog imena s kultnim nastupom izazvala je niz rasističkih i seksističkih uvreda usmjerenih prema zvijezdi, prenosi Jutarnji list.

"Bojala sam s izaći iz kuće i otići u trgovinu. To je faza do koje smo došli - pomisao da bi neko ko je crn mogao zamijeniti nacionalno blago može izazvati veliku mržnju", rekla je nogometna voditeljica. "Nastavit ću napredovati, nastavit ću te ubijati svojom ljubaznošću i obavljanjem svog posla do razine koju ti ne možeš podnijeti", dodala je odlučno.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...