O NJEMU BRUJI ITALIJA: Zlatan Ibrahimović donio ključnu odluku, čeka se potvrda uprave...

Domaći poraz od Intera u ponedjeljak bio je kap koja je prelila čašu.

  • Sport

  • 24. Apr. 2024  

  • 0

Sezona za Milan bila je loša i izvjesno je da će Stefano Pioli na ljeto postati bivši trener.

Pod vodstvom Piolija, Milan je osvojio Scudetto, ali posljednje dvije godine nema trofeja. Ove sezone Rossoneri su gledali u leđa gradskom rivalu Interu, rano ispali iz Kupa, a potom izbačeni u četvrtfinalu Europa lige.

Domaći poraz od Intera u ponedjeljak bio je kap koja je prelila čašu, zbog čega će Milanova uprava potražiti novog trenera, a važnu ulogu ima bivši napadač kluba Zlatan Ibrahimović, koji je zadužen za sportski segment.

Talijanski Calciomercato javlja da Ibrahimović na klupi Milana preferira bivšeg suigrača Marka Van Bommela.

Nizozemski trener je zajedno s Ibrahimovićem igrao za Milan od januara 2011. do juna 2012. godine.

Trenersku karijeru započeo je u PSV-u iz Eindhovena 2018., potom je prešao u Wolfsburg te od ljeta 2022. u belgijski Royal Antwerp.

Njegova je ekipa prošle sezone osvojila ligu i kup, kao i belgijski Superkup. Ibrahimovićev izbor novog trenera Milana moraju potvrditi i direktora klub Gerryja Cardinalea i šefa Giorgia Furlanija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...