OGROMNI KRUZER IZGUBIO KONTROLU: Objavljen ZASTRAŠUJUĆI snimak iz Kušadasija (VIDEO)

U turskom gradu Kušadasiju zabilježen je trenutak kada je ogromni kruzer dug 213 metara udario u dok u turskoj luci nakon što je očajnički pokušavao da uspori.

  • Hronika

  • 24. Apr. 2024  

  • 0

Kruzer poznatiji pod imenom "Celestyal Journey" rutinski je stigao u luku u Kušadasiju, u Turskoj, prošle nedjelje kada je udario u betonski dok pramcem, tj. prednjim dijelom.

Posada je pogrešno izračunala brzinu i prebrzo prišla doku, što je dovelo do stravičnog udara, izvijestio je Cruise Hive.

Članovi posade od 597 ljudi navodno su spustili sidro u pokušaju da uspore prilaz, ali uprkos njihovim naporima, brod se ipak zakucao u pristanište.

U sudaru je nastala samo minimalna šteta na brodu i pristaništu. Nije bilo izvještaja o povrijeđenima na brodu ili na obali.

"Celestyal Journey" udario je u pristanište za kruzere u Kušadasiju u ponedeljak prošle nedjelje u 12 sati po lokalnom vremenu dok je posada pokušavala da pristane.

Putnici su i dalje mogli da uživaju u danu u Kušadasiju, jednom od najočuvanijih grčko-rimskih antičkih gradova na svijetu, kako je planirano, navodi Cruise Hive.

Luka, koja ima osam dokova za velike brodove, najpopularnija je luka za krstarenje u Turskoj. Zvaničnici kažu da incident nije negativno uticao na nastavak operacije.

Kompanija "Celestyal Cruises", koja upravlja brodom i još dva broda, nije morala da mijenja nijednu rutu nakon incidenta.

"Celestyal Journey" je ušao u službu 1994. godine i na početku je plovio za "Holland America Line" kao "Rindam". "Celestyal Cruises" je kupio brod za krstarenje prošle godine.

Kruzer ima 630 kabina, uključujući 149 sa balkonima, i nudi gostima pristup sedam ekskluzivnih restorana i osam barova i salona, preneo je Haber7.com.

"Celestyal Journey" trenutno plovi u okviru sedmonoćnih krstarenja u regionu Egejskog mora do kraja oktobra 2024. godine.

Međutim, za razliku od tipične rute zatvorene petlje, kružna putovanja Celestyal Journeya se preklapaju, omogućavajući gostima da se ukrcaju i iskrcaju u Kušadasiju, kao i u raznim gradovima u Grčkoj.

Putnici mogu da započnu svoje putovanje u Iraklionu, na Kritu, Pireju-Atini ili Solunu.

Posljednje putovanje broda u Egejsko more počeće 19. oktobra ove godine. Nakon toga će uslijediti 14-dnevno krstarenje repozicioniranjem od Atine do Dohe u Kataru.

Kada stigne u svoju novu matičnu luku u Dohi, "Celestyal Journey" će ponuditi povratno jedrenje do Ujedinjenih Arapskih Emirata u trajanju od sedam noći.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...