"PLATITE MI PIVO SVE ĆU VAM REĆI": Mještani zgroženi ponašanjem oca osumnjičenog za ubistvo male Danke

Djetetovo tijelo do danas nije pronađeno.

  • Hronika

  • 25. Apr. 2024  

  • 0

Dušan Janković, otac Srđana Jankovića, drugoosumnjičenog za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić iz Bora, iskoristio je pravo da pred tužiteljem u Zaječaru ne iznese svoj iskaz o slučaju. Kako prenosi Blic, on je, kao i Svetlana, majka Dejana Dragijevića, u srijedu odbio dati izjavu u tužiteljstvu.

Iz sela Luka kraj Bora, odakle je Srđan Janković, svjedočili su poznanici, prijatelji, ali i kolege Jankovića i Dragijevića. No, tek rijetki mještani usude se reći da bi Srđan, ako je stvarno počinio zločin, trebao robijati do kraja života. Drugi pak misle da se nikoga ne može kriviti ni za što sve dok se ne pronađe djetetovo tijelo.

– Srđanov otac Dušan i dalje misli da je riječ o namještaljki i da njegov sin nije kriv – rekla je jedna mještanka i dodala: “Normalno se ponaša, svaki dan dolazi u vrt, bere travu za stoku, ali i sjedi ispred seoskog kafića i pije pivo. Kao da se ne radi o malom djetetu o kojem roditelji i dalje ništa ne znaju, kako je nastradalo i gdje mu je tijelo”.

Prema njezinim riječima, Dušan se ponekad i našali.

– Navodno zna reći: ‘Ko će platiti pivo da mu kažem istinu?! Njemu je do šale… Sve ovo bacilo je ljagu na čitavo selo – zgrožena je pak jedna starija žena iz Luke.

Istodobno, više javno tužiteljstvo u Zaječaru, nakon tri dana razmatranja obdukcijskog nalaza pokojnog Dalibora Dragijevića iz Zlota, oglasilo se priopćenjem o smrti brata osumnjičenog za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić iz Bora, piše portal Nova.rs. U nastavku ga prenosimo u cijelosti.

– Nakon prijema obdukcijskog zapisnika Instituta za sudsku medicinu Beograd, Više javno tužiteljstvo u Zaječaru podnijelo je prijedlog za supstituciju nadležnosti u postupku povodom smrti Dalibora Dragijevića, u skladu s Metodologijom za istragu u slučajevima zlostavljanja, zbog čega se nije oglašavalo u vezi slučaja – izvijestilo je tužiteljstvo.

Dragijević je bio osumnjičen da je bratu Dejanu pomogao ukloniti tijelo Danke Ilić. Dejan Dragijević sumnjiči se da je s kolegom Srđanom Jankovićem autom udario djevojčicu, nakon čega su je i usmrtili. Sedmičnik Radar nedavno je otkrio kako je obdukcija pokazala da je Dragijević umro nasilnom smrću, o čemu svjedoče brojne ozljede koje je imao na tijelu.

Policija je u priopćenju navela da je Dragijević umro prirodnom smrću nakon što mu je 6. aprila pozlilo u policijskoj stanicu, a Hitna pomoć po dolasku na lice mjesta mogla je samo konstatirati smrt. Kobnoga dana osumnjičeni Dragijević priveden je zbog sumnje da je bratu pomogao ukloniti djetetovo tijelo, piše Nova.rs.

Inače, nesretna djevojčica ubijena je 26. marta ove godine, a zbog sumnje da su ubili Danku Ilić u pritvoru se nalaze Dejan Dragijević i Srđan Janković, a za pomaganje u zločinu osumnjičen je Radoslav Dragijević.

Uslijedila je opsežna pretraga terena, policija je obavila razgovor sa svjedocima, a kad se pojavio video iz Beča na kojem se našla djevojčica koja podsjeća na Danku, potraga je proširena i na Austriju. Austrijska policija priopćila je kako je utvrđeno da dijete s te snimke nije Danka Ilić. Dan kasnije, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izvijestio je da je Danka ubijena, da su dvije osobe privedene i da su priznale zločin.

Djetetovo tijelo do danas nije pronađeno.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...