UBICA JOŠ U BJEKSTVU: Dejan sasuo sedam metaka u Marija, a onda ga još jednim OVJERIO U GLAVU (FOTO)

Osumnjičeni mu je ispalio četiri metka u grudi, a tri u leđa.

  • Hronika

  • 26. Apr. 2024  26. Apr. 2024

  • 1

Mario S. ubijen je jučer u jutarnjim satima u Preljini u Srbiji iz vatrenog oružja.

Osumnjičeni Dejan P. mu je ispalio četiri metka u grudi, a tri u leđa. Prije nego se dao u bijeg, Dejan ga je ovjerio ispalivši mu metak u glavu.

Podsjećamo, Dejan P. je nakon pucnjave u krugu jedne firme u Preljini, pobjegao sa lica mjesta i policija za njim od tada intenzivno traga. Jučer u kasnim popodnevnim satima  se pojavila informacija da se osumnjičeni ubio, što se kasnije, tokom večeri, ispostavilo kao netačno.

Prema Krivičnom zakoniku Republike Srbije predviđena kazna zatvora za krivično djelo ubistvo kreće se u rasponu od pet do 15 godina, a kazna za neovlašćeno nošenje i korišćenje oružja je od dvije do 12 godina.

Srpska policija i dalje traga za Dejanom P. zbog sumnje da je juče u 10 časova u Preljini kod Čačka ubio Maria S. (44). Dejan je nekoliko mjeseci prije zločina posjetio policiju tražeći zaštitu zbog prijetnji koje je navodno dobijao od žrtve.

Dejan i Mario su bili u sukobu, a Mario je navodno podmetnuo požar u Dejanovom tehničkom pregledu.

Posvađali se oko međe

Ubijeni Mario S. iz Čačka i ubica Dejan P. blisko su sarađivali i bili poslovni partneri sve dok se nisu posvađali. Posljednji sukob se dogodio prije nekoliko dana i to oko međe.

Mario S. i Dejan P. su sarađivali oko prodaje i kupovine automobila, placeva i zgrada.

Pozvao žrtvu na razgovor, pa ga izrešetao

Podsjetimo, Mario S. je ubijen u pucnjavi kod fabrike “Marteks”, kod Čačka. Mario S. je bio u sukobu sa osumnjičenim za ubistvo Dejanom P., a sumnja se da je jednom prilikom ubijeni svom napadaču zapalio džip.

Dejan P. je ušao u objekat i pozvao Simovića da razgovaraju. Svađa je eskalirala, te je Popović izvadio pištolj i upucao Simovića. On je na licu mjesta ostao mrtav.

Sumnja se da je motiv ubistva neraščišćeni odnosi.

Od ranije poznat policiji

Ubijeni Mario S. od ranije je bio poznat policiji, a prije više od deset godina privremeno mu je oduzeta kompletna imovina zbog sumnje na iznude, zelenaštva, prevare, pranja novca i nedozvoljene trgovine.

Mario S. je u okolini bio poznat kao biznismen, koji se “bavio zidanjem nekretnina i automobilima”, piše Blic.

Nakon ubistva, roditelji žrtve su brzo stigli na lice mjesta, kao i Hitna pomoć, ali je reanimacija bila bezuspješna.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...