SPEKTAKULARNA NOĆ U LONDONU: Chelsea zamalo priredio nevjerovatan preokret, neizvjesnost trajala do posljednjeg zvižduka, pogledajte sažetke... (VIDEO)

Aston Villa je u ovu utakmicu ušla nakon pobjede na svom terenu protiv Bournemoutha, dok su londonski “Plavci” došli nakon poraza od gradskog rivala sa velikih 5:0.

  • Sport

  • 27. Apr. 2024  

  • 0

U okviru 35. kola Engleske Premier lige, odigrana je utakmica između Aston Ville i Chelseaja, koja je završena rezultatom 2:2.

Aston Villa je u ovu utakmicu ušla nakon pobjede na svom terenu protiv Bournemoutha, dok su londonski “Plavci” došli nakon poraza od gradskog rivala sa velikih 5:0.

Meč za domaće fudbalere je sjajno počeo – Cucurella, defanzivac gostiju, je zatresao vlastitu mrežu već u četvrtoj minuti utakmice.

Nekoliko minuta kasnije, Digne je šutirao, ali je lopta otišla pored gola Petrovića. U 16. minuti, Caicedo je uposlio Jacksona, koji je postigao pogodak, ali nakon pregleda VAR-a gol je poništen. Ponovo isti igrač u prilici u 34. minuti, ali je pogodio stativu gola Martineza. U 42. minuti, Aston Villa je udvostručila prednost, kada je Cash poslao loptu koja je došla do Rogersa, a on je postigao pogodak za 2:0.

U drugom poluvremenu, Madueke je imao dobru šansu, ali nije uspio postići pogodak. U 63. minuti, Madueke se izborio za prostor nakon asistencije Gallaghera i smanjio rezultat na 2:1.

U 81. minuti, potpuni povratak Chelseaja – Gallagher nakon asistencije Maduekea matira Olsena za konačnih 2:2.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...