SARAJEVO DEKLASIRALO VELEŽ NA KOŠEVU: Neočekivan istup trenera gostiju nakon debakla...

Sarajevo se ovom pobjedom učvrstilo na četvrtoj poziciji na tabeli te se vratilo u borbu za treću poziciju s obzirom na to da sada ima četiri boda zaostatka za protivnikom.

  • Sport

  • 29. Apr. 2024  

  • 0

Fudbaleri Sarajeva pobijedili su na Koševu ekipu Veleža sa 3:0, u derbi susretu 29. kola WWin lige Bosne i Hercegovine.

Sarajevo se ovom pobjedom učvrstilo na četvrtoj poziciji na tabeli te se vratilo u borbu za treću poziciju s obzirom na to da sada ima četiri boda zaostatka za protivnikom.

Domaći tim poveo je već u prvoj minuti golom Oliveire koji je iskoristio dodavanje Čatakovića i sa nekoliko metara poslao loptu u gol.

Nakon asistencije na početku susreta Čataković se mogao upisati u stijelce u 24. minuti kada je izašao sam pred Hadžikića koji je bravurozno odbranio njegov šut.

No, Čataković je u 63. minuti uspio zatrsti mrežu kada je rezantnim udarcem s ivice šesnaesetrca pogodio za 2:0.

Velež je mogao smanjiti zaostatak u 81. minuti kada je Kapetanović faulirao Mlinarića u šesnaestercu a sudija pokazao na bijelu tačku, ali je udarac Hrkača sa 11 metara odbranio Iliev.

U sudijskoj nadoknadi u stijelce se upisao i Hasić koji je pogodio za konačnih 3:0 i ubjedljivu pobjedu Sarajeva.

Nakon utakmice medijima se obratio šef struke gostiju Dean Klafurić.

"Utakmica je završila visokim rezultatom, ali s obzirom na zbivanja visok je previsok. Rano vodstvo je usmjerilo utakmicu kako nismo željeli, nismo bili opasni, daleko smo bili od gola. Međutim, u drugom dijelu smo bili konkretniji, a u našoj dominaciji Sarajevo je došlo do gola. I kasnije smo imali šanse, pa i penal, međutim nismo realizirali i dobili smo treći gol. Sličan kao i ovi raniji. Sada kada je 3:0, čestitam Sarajevu, sve čestitke, kvalitetni su, ali čestitke i mojim momcima.

Mi smo pokazali naš stil igre, igrali napadački i ispunjavali naše zahtjeve", rekao je Klafurić.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...