KAKAV SPEKTAKL U KATALONIJI: Lewandowski postigao hat-trick, ali o jednom golu dugo će se pričati... (VIDEO)

Naredno kolo Barcelona igra protiv Girone koja je direktni konkurent za drugu poziciju, a Valencia će u sljedećem kolu ugostiti Deportivo Alaves.

  • Sport

  • 29. Apr. 2024  

  • 0

Posljednju utakmicu 33. kola najelitnijeg španskog fudbalskog prvenstva odigrali su Barcelona i Valencia. Konačan rezultat ovog izuzetno zanimljivog susreta bio je 4:2.

Domaćin, popularni "Šišmiši", dočekao je goste u ne baš najboljem raspoloženju nakon prethodna dva poraza - prvo od PSG-a u Ligi prvaka, a potom i od Real Madrida u El Clasicu. Gosti su također doživjeli poraz u prethodnom kolu, izgubivši od Betisa.

Trener gostiju, Ruben Baraja, izveo je najmlađi početni sastav u historiji La Lige još od sezone 2005./06.

Utakmica je odlično počela za domaćina, Fermin Lopez postigao je gol za vodstvo u 22. minuti susreta, što mu je bio prvi gol u dvije uzastopne utakmice. Međutim, radost domaćina nije dugo trajala, jer je Hugo Duro iskoristio katastrofalnu grešku Ter Stegena i izjednačio rezultat u 27. minuti.

Neopreznost Ronalda Arauja u 38. minuti dovela je do penala za goste, koji je Pepelu pretvorio u gol, donoseći potpuni preokret. Araujo je u ovoj sezoni u svim takmičenjima bio glavni krivac za šest primljenih golova Barcelone, dobio je dva crvena kartona, prouzrokovao dva penala i dvaput protivnicima omogućio golove.

Kraj prvog poluvremena obilježila je drama, koja je rezultirala direktnim crvenim kartonom za golmana gostiju, Mamardashvilija, nakon VAR provjere.

Početak drugog poluvremena donio je izjednačenje gostima, Robert Lewandowski postigao je gol nakon ubačaja Gundogana. To je bio osmi gol nakon kornera za Barcelonu ove sezone, izjednačavajući rekord iz sezone 2017./18. kada je na klupi Barce bio Ernesto Valverde. Lewandowski je u 82. minuti ponovno glavom zatresao mrežu. U sudijskoj nadoknadi, Lewandowski je postigao hat-trick golom iz slobodnog udarca, postavljajući konačan rezultat od 3:2 i dovodeći Barcelonu na drugo mjesto u La Ligi, s 11 bodova zaostatka za vodećim Real Madridom.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...