LUDA KUĆA U SRBIJI: Poznati svi ministri nove vlade, zavetnica postala ministrica, Dačić ponovo u MUP-u, Vulin se vratio u…

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da očekuje da će buduća Vlada Srbije biti formirana za dva dana i da će je činiti oko 33 do 35 posto potpuno novih ljudi.

  • Regija

  • 30. Apr. 2024  

  • 5

Predsjednik SNS-a Miloš Vučević obraća se nakon sjednice Predsjedništva te stranke na kojoj se razgovaralo o kadrovskim rješenjima uoči formiranja nove Vlade Srbije.

„Danas smo na sednici Predsendištva SNS odlučivali o nekoliko pitanja i tema. Ono što je najvažnije jeste pitanjae kandidata za sastav nove Vlade. Podnosim zahtev da sutra bude sednica Skupštine. Pročitaću vam predloženi sastav Vlade“, rekao je Vučević.

„Siniša Mali ministar finansija, Dačić ministar unutrašnjih poslova, Goran Vesić ministar građevinarstva i infrastrukture, Maja Popović ministar pravde, Bratislav Gašić ministar odbrane, Tanja Miščević ministarka za evrointergracija, Zlatibor Lončar ministar zdravlja“, rekao je Vučević.

Osim Vučevića, sastanku su prisustvovali potpredsjednica Glavnog odobra SNS povjerenica za Beograda Ana Brnabić, potpredsjednici Glavnog odbora SNS Irena Vujović, Siniša Mali, Nevena Đurić, Nikola Selaković, Jorgovanka Tabaković, kao i predsjednik izvršnog odbora SNS Darko Glišić.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da očekuje da će buduća Vlada Srbije biti formirana za dva dana i da će je činiti oko 33 do 35 posto potpuno novih ljudi.

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...