OČEKIVAO SE OVAKAV ISHOD: Podignuta optužnica protiv Plenkovićevog ministra

U sudaru je poginuo 41-godišnji vozač drugog vozila usljed zadobijenih višestrukih povreda.

  • Regija

  • 30. Apr. 2024  

  • 0

Tužilaštvo u Vinkovcima podiglo je optužnicu protiv bivšeg ministra odbrane Hrvatske Marija Banožića zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo vozač kombija.

Optužnica, u kojoj se ne navode inicijali optuženog, podignuta je 25. aprila, a tereti četrdesetpetogodišnjaka da je 11. novembra prošle godine oko 6.10 časova kod Vinkovaca, vozio neprilagođenom brzinom automobil i započeo preticanje drugog vozila i udario u kombi koji mu je dolazio u susret, prenosi Srna.

U sudaru je poginuo 41-godišnji vozač drugog vozila usljed zadobijenih višestrukih povreda.

Za krivično sjelo izazivanja saobraćajne nesreće predviđena je kazna od jedne do osam godina zatvora, prenose hrvatski mediji.

Banožić je u toj saobraćajnoj nesreći zadobio teške povrede. Hrvatski premijer Andrej Plenković ubrzo ga je razriješio dužnosti ministra odbrane.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...