ŠOKANTNE PRIJETNJE PUTINOVOG GLAVNOG PROPAGANDISTE: "Mi smo demokrati, ostavit ćemo ljudima izbor - nuklearna bomba ili balistički projektil..."

Ovaj put je pozvao Moskvu da spali Europu i stvori morski tjesnac nazvan po Staljinu.

  • Evropa

  • 01. Maj 2024  01. Maj 2024

  • 0

Vladimir Solovjov, jedan od glavnih ruskih propagandista, često se javlja sa žestokim izjavama u trenucima kad Rusiji stvari ne idu prema planu. Ovaj put je pozvao Moskvu da spali Europu i stvori morski tjesnac nazvan po Staljinu.

"Koja je poenta napada na njih? Spalite te morone, to je odlična ideja", izjavio je u svojoj emisiji Solovjov pa nastavio: "Mislim da je prijedlog Marjorie Taylor Greene (republikanska zastupnica u američkog Kongresu) odličan. Rekla je neka idu sami tamo i bore se, ako već žele pomoći. Mislim da je to odlična ideja."

Potom je poručio Europljanima: "Mi smo demokrati, ostavit ćemo ljudima izbor – Posejdon ili Sarmat". Posejdon je nuklearna bomba, a Sarmat interkontinentalni balistički projektil, poznat kao Sotona. Može nositi deset tona tereta ili oko 15 lakih MIRV bojevih glava. Rusi tvrde da je Sarmat odgovor na američki sistem Prompt Global Strike.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...