STRAVIČNA NESREĆA: Starac bez vozačke dozvole sletio s ceste i poginuo

Vozač nije bio vezan

  • Hronika

  • 02. Maj 2024  02. Maj 2024

  • 0

Hrvatska policija je objavila detalje prometne nesreće koja se rano jutros dogodila na dionici ceste D33 u Vrbniku kod Knina, u kojoj je poginuo 72-godišnji vozač automobila.

U nesreći je poginuo 72-godišnji vozač auta šibenskih oznaka. Vozač pri čemu nije bio vezan, a vozačka mu je bila istekla. Kako navodi policija, ulaskom u nepregledni zavoj nije prilagodio brzinu kretanja vozila stanju kolnika, vidljivosti, preglednosti i osobinama ceste, uslijed čega je izgubi nadzor nad upravljačem, te je izletio van kolnika na travnatu površinu dva metra ispod razine ceste.

Od siline udara i zadobivenih ozljeda 72-godišnjak je preminuo na mjestu događaja. O navedenoj prometnoj nesreći biti će obavješteno Županijsko državno odvjetništvu u Šibeniku, objavila je policija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...