UZUNOVIĆU PREKIPJELO: Raspao se Klub PDA u Federalnom parlamentu...

Obzirom da je sada u društvu Pirić još samo Isak, oni ne mogu imati pravo na samostalni klub i prihode iz Budžeta po tom osnovu. 

  • Politika

  • 02. Maj 2024  02. Maj 2024

  • 0

Pokret demokratske akcije, stranka koju je osnovao Mirsad Kukić, ostao je bez Kluba zastupnika u Predstavničkom domu Parlamenta entiteta FBiH, javlja Politički.ba

Ovaj klub krajem prošlog mjeseca napustio samostalni zastupnik Kenan Uzunović

Osim njega, u Klubu su bili Elzina Pirić, aktuelna predsjednica PDA i Arnel Isak.

Ruke Isaka i Uzunovića bile su presudne za izbor Vlade entiteta F BiH Nermina Nikšića prije godinu dana. 

Uzunović, bivši zastupnik Bosanskohercegovačke inicijative Kasumović Fuad u dopisu od 29. aprila 2024. godine obavijestio je predsjedavajuću entitetskog parlamenta Mirjanu Marinković – Lepić da napušta Klub PDA.

Kao razlog naveo je "manjak komunikacije" predsjednice Kluba i ostalih članova. 

Požalio se da nepostojanje komunikacije "dovodi do manjka informacija u radu Kluba".

Obzirom da je sada u društvu Pirić još samo Isak, oni ne mogu imati pravo na samostalni klub i prihode iz Budžeta po tom osnovu.  

Za formiranje kluba u Federalnom parlamentu moraju postojati najmanje tri zastupnika koji će zajedno djelovati. Uzunović je prošle godine predložen za dopredsjedavajućeg Federalnog parlamenta. Predložila ga je upravo Pirić. Njegovo napuštanje Kluba PDA moglo bi indicirati da se ona predomislila.

Osnivač PDA Mirsad Kukić od 5. juna 2022. godine na "crnoj je listi" Sjedinjenih Američkih Država. Tada je uvršten zajedno sa Milanom Tegeltijom, bivšim predsjednikom Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine. Obojica SAD terete za umiješanost u visoku korupciju. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...