DA LI JE PLENKOVIĆ U VUKOVARU "SLOŽIO" VEĆINU: Sad sve ovisi o ključnom sastanku i to ne s DP-om

HDZ za sljedeće sedmicu planira razgovor s predstavnicima manjina.

  • Regija

  • 04. Maj 2024  04. Maj 2024

  • 1

Tehnički premijer i šef HDZ-a Andrej Plenković jučer je bio u Vukovaru. Službeno - na svečanoj sjednici Gradskog vijeća. Neslužbeno i puno važnije - na tajnom sastanku je došao nadomak slaganja saborske većine. Nakon što je sudjelovao na svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom obilježavanja Dana Grada, Plenković je izašao pred novinare.

Iako je govorio duže od pola sata, o samim pregovorima s Domovinskim pokretom bio je potpuno "zaključan" te je neusporedivo više vremena posvetio pokušajima objašnjavanja okupljenim novinarima o tome šta je zapravo istraživačko novinarsko, nabrajanju uspjeha svoje vlade te obračunom s "korumpiranim SDP-om" i europskim tužiteljima, koje je optužio da "stalno nešto rade da se zakače", prenosi Index.hr.

No, samo nekoliko sati nakon toga počele su stizati vrlo zanimljive informacije. Prvo je objavljeno da se Plenković s čelnim ljudima Domovinskog pokreta, Mariom Radićem, Ivanom Penavom i Josipom Dabrom, sastao u kafiću Gondola u selu Sotin kod Vukovara. Tamo su održali relativno kratak sastanak, koji je trajao oko sat vremena.

Nedugo nakon toga procurila je informacija, još uvijek nepotvrđena, ali po mnogo čemu očekivana i logična, da je Plenković nadomak većine od 80 ruku, što bi mu omogućilo vrlo komotnu poziciju u parlamentu. Da su HDZ i Domovinski pokret zaista nadomak dogovora sinoć je potvrdio i Ivan Penava, kazavši da su "približili stajališta s HDZ-om" te da se "osjete natruhe razumijevanja".

Pred Plenkovićem i HDZ-om je još jedan razgovor koji bi se mogao pokazati ključnim.

HDZ za sljedeće sedmicu planira razgovor s predstavnicima manjina. Na njemu bi trebao biti utvrđen konačan model prema kojem bi se formalno udovoljilo ključnom uvjetu Domovinskog pokreta, da u vladajućoj većini ni u vladi ne smiju biti predstavnici SDSS-a, a da pritom ostali manjinci ipak podrže većinu HDZ-a i DP-a.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...