POVEĆAO SE BROJ KOSPONZORA REZOLUCIJE O SREBRENICI: Listi se priključile...

(...) Belgija i Danska.

  • Evropa

  • 04. Maj 2024  04. Maj 2024

  • 4

Broj kosponzora Rezolucije o Srebrenici povećao se na 32. države.

Listi kosponzora su se priključile Belgije i Danska.

"Belgija je kosponzor nacrta rezolucije Ujedinjenih nacija, kojom bi 11. juli bio proglašen za međunarodni dan sjećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine", naveli su iz Ambasade ove države u Sarajevu.

Očekuje se da će glasanje o rezoluciji o genocidu u Srebrenici biti održano u Generalnoj skupštini UN-a u drugoj polovini maja.

Kompletna lista kosponzora rezolucije sada izgleda ovako: Sjedinjene Američke Države, Ujedinjeno Kraljevstvo, Francuska, Njemačka, Turska, Kanada, Švedska, Danska, Albanija, Austrija, Bangladeš, Belgija, BiH, Bugarska, Čile, Hrvatska, Estonija, Finska, Irska, Italija, Jordan, Lihtenštajn, Litvanija, Luksemburg, Malezija, Nizozemska, Novi Zeland, Sjeverna Makedonija, Poljska, Ruanda, Slovenija i Vanuatu.

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...