Svijet
UŽASNE VIJESTI IZ AFGANISTANA: Ubijeno troje španjolskih turista; Pedro Sanchez - "Šokiran sam"
Prije 14 min0
(...) okrepljujuća je i hranjiva.
Gastro
04. Maj 2024 04. Maj 2024
0
Izuzetno je ukusna i odlična za one dane kada želite malo odmoriti od masne i teške hrane.
Sastojci:
500 gr piletine s kostima
3 mrkve
½ korijena celera
3 korijena peršuna (s lišćem)
1 korabica
prstohvat paprike
1 glavica luka
1 svežanj peršuna
Griz noklice:
1 jaje
2 prstohvata soli
4 kašike ulja
6 kašika griza
Priprema:
1. Skuhajte piletinu
Pile operite i narežite na komade te ogulite povrće. Piletinu ubacite u veći lonac, dodajte luk i papriku. Zalijte vodom, posolite i pobiberite po ukusu i stavite kuhati. Kuhajte na slabijoj vatri otprilike sat vremena.
2. Dodajte preostalo povrće
Poklopite i nastavite kuhati još sat vremena na slabijoj vatri.
3. Procijedite supu
Nakon što se sve skuhalo, uzmite cjedilo.
Griz noklice
4. Sjedinite sastojke za noklice
Pjenjačom umutite jaje i so. Dodajte ulje i griz i izmiješajte. Trebali biste dobiti tekuću smjesu koja će se stajanjem malo zgusnuti.
5. Dodajte noklice u supu
Kašikom grabite pripremljene noklice i stavljajte ih u supu. Imajte na umu da noklice malo nabubre pa pripazite koliko ih stavljate. Kuhajte još 5 minuta i sklonite s vatre.
6. Poslužite
Supu po potrebi i ukusu još začinite i poslužite.
Prijatno!:)
Svijet
UŽASNE VIJESTI IZ AFGANISTANA: Ubijeno troje španjolskih turista; Pedro Sanchez - "Šokiran sam"
Prije 14 min0
Vijesti
STANJE NA CESTAMA: Na ovim graničnim prelazima duge su kolone putničkih vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu
Prije 24 min0
Zabava
NOVAK ĐOKOVIĆ IZNENADIO OBJAVOM NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Igrat će na turniru na kojem nikada ranije...
Prije 34 min0
Mini market
PLENKOVIĆ SE NAKON IZGLASAVANJA NOVE HRVATSKE VLADE OBRUŠIO NA MILANOVIĆA: "Teško je poražen..."
Prije 44 min0
Gastro
JEDNO JAJE I MALO JOGURTA: Na brzinu napravite izvrsni arapski desert, poslasticu za sve generacije… (VIDEO)
16. Maj 20240
Gastro
DILEMA STARA DECENIJAMA: Smije li se jesti jogurt kojem je istekao rok trajanja?
Prije 18h0
Gastro
NJIHOVO JE VRIJEME, A NISU NI TOLIKO SKUPE: Napravite džem od ovog voća po ovom receptu
15. Maj 20240
Gastro
AKO VEĆ NEĆE PRAVITI PRŽENICE, POPARU ILI PREZLU: Hit trik domaćica - Kako od bajatog hljeba dobiti svjež? (VIDEO)
16. Maj 20240
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.