NS BiH ZAHVALIO MIRALEMU PJANIĆU: Uzor mnogim mladim igračima i inspiracija navijačima

Pjanić je za nacionalni tim odigrao ukupno 115 utakmica i postigao 18 golova

  • Sport

  • 04. Maj 2024  

  • 0

Dugogodišnji „A“ reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić odlučio je da završi reprezentativnu karijeru i oprosti se od dresa sa nacionalnim grbom.

Popularni Mire je za nacionalni tim debitovao 20.08.2008. godine u prijateljskom meču sa Bugarskom na „Bilinom polju“ u Zenici. Na istom stadionu je nepunih 16 godina poslije odigrao i posljednji meč u baražu za EURO 2024 protiv Ukrajine.

Pjanić je za nacionalni tim odigrao ukupno 115 utakmica i postigao 18 golova.

“NS/FS BiH izražava veliku zahvalnost Miralemu Pjaniću za sve što je uradio tokom reprezentativne karijere. Njegova posvećenost, talenat i ljubav prema domovini činili su ga jednim od ključnih igrača naše reprezentacije. Uzor mnogim mladim igračima i inspiracija svim navijačima Bosne i Hercegovine, a njegov doprinos na terenu kroz nevjerovatne slobodne udarce i lucidne asistencije donosile su radost našim srcima i pobjede našem timu. Pjanićev doprinos plasmanu na Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu je nešto po čemu će takođe ovaj igrač biti upamćen kod svih navijača bh. tima. NS/FS BiH želi sve najbolje ovom velikom igraču koji će sigurno uvijek ostati prijatelj bh. nogometa/fudbala. Hvala Miraleme, i sretno!”, poručili su iz krovne kuće bh. fudbala.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...