CVIJANOVIĆ I DODIK IZRAZILI SAUČEŠĆE: Preminuo pilot Vojske RS-a

Crnalić je bio pripadnik "Vojske RS".

  • Vijesti

  • 04. Maj 2024  

  • 5

Zlatan Crnalić, jedan od preživjelih pilota koji su oboreni iznad Novog Travnika u februaru 1994. godine, preminuo je danas u 61. godini nakon kraće i teške bolesti.

Crnalić je bio pripadnik "Vojske RS".

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska uputio je telegram saučešća porodici preminulog Crnalića za koga je rekao da je "dao značaj doprinos odbrani Republike Srpske".

- Sa velikim žaljenjem sam primio vijest o smrti pukovnika Crnalića, velikog patriote koji je dao značajan doprinos u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu i odbrani Republike Srpske, rekao je Dodik.

Članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović uputila je telegram saučešća porodici preminulog pukovnika Crnalića.

Cvijanović je navela da je "sa žaljenjem primila vijest o smrti pukovnika Crnalića, pilota heroja, koji u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu odano i časno branio nebo Republike Srpske".

- Porodici Crnalić, prijateljima i saborcima upućujem izraze najdubljeg saučešća, navodi se u telegramu srpskog člana Predsjedništva BiH.

Premijer RS-a Radovan Višković je također uputio telegram saučešća porodici Crnalića. Kazao je kako će on ostati upamćen kao veliki čovjek i heroj.

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...