DIZANJEM TENZIJA POVRATNICI SU PRVA META: Mnogi napadi na Bošnjake u RS nikada nisu procesuirani (VIDEO)

Alternativna televizija koja se nalazi na američkoj crnoj listi objavila je vijest da za Vaskrs Bošnjaci pripremaju napad

  • Vijesti

  • 04. Maj 2024  

  • 2

Povratnici na svoja predratna ognjišta najhrabriji su ljudi koji žive u Bosni i Hercegovini.

Milorad Dodik, tvrdnje federalnog premijera Nermina Nikšića da se u RS-u radi o “sistematskom terorisanju povratnika” naziva izmišljenim da bi se podigle tenzije.

Alternativna televizija koja se nalazi na američkoj crnoj listi objavila je vijest da za Vaskrs Bošnjaci pripremaju napad i to na Memorijalni centar u Potočarima kako bi inscenirali da Srbi ispadnu krivi, prenosi televizija Hayat.

Optužbe da bi Bošnjaci mogli oskrnaviti takvo mjesto je dodatna uvreda, poručuju povratnici. Višestruki napadi na Bošnjake povratnike nisu procesuirani, počinioci nisu kažnjeni.

Dizanjem tenzija, upravo su povratnici prvi na udaru i česta meta napada.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...