NADLJUDSKI NAPORI SPASILACA DA DOĐU DO RUDARA U "MRAMORU": "Jedno je sigurno - mi ne odustajemo"

Iako se jučer ujutro, nakon što se u noći sa petka na subotu, kada su spasioci pronašli alat kojeg je koristio, očekivalo da će ubrzo doći i do rudara, to se nažalost još nije dogodilo.

  • Hronika

  • 05. Maj 2024  05. Maj 2024

  • 0

Spasilački timovi neprestano su i tokom prethodne noći u Rudniku lignita Mramor nadomak Tuzle ulagali nadljudske napore kako bi došli do rudara kojeg je u petak ujutro (3. maj) zatrpalo nekoliko tona zemlje.

Iako se jučer ujutro, nakon što se u noći sa petka na subotu, kada su spasioci pronašli alat kojeg je koristio, očekivalo da će ubrzo doći i do rudara, to se nažalost još nije dogodilo.

Jutros je Senad Sejdić, predsjednik Sindikata radnika Rudnika Mramor, za Faktor kazao da se "akcija spašavanja, u kojoj učestvuju Četa za spasavanje i iskusni kopači Rudnika, nastavlja:

"Čekamo da izađe treća smjena, a onda ulazi drugi tim koji nastavlja raditi kako bismo što prije došli do našeg kolege. Akcija spašavanja neprestano traje i svi koji učestvuju u njoj zaista ulažu nadljudske napore kako bismo došli do rudara."

Sejdić ističe da spasilački timovi primjenjuju sve što znaju i umiju kako bi se što prije došlo do rudara.

"Kopa se, ali te mase zemlje jednako dolaze. No to nas neće pokolebati, jedno je sigurno mi ne odustajemo dok ne pronađemo našeg kolegu", dodao je Sejdić.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...