ZA 14 MINUTA POSTIGAO 14 POENA: Fenomenalni Musa vodio Real Madrid do nove pobjede

Real je imao i 22 poena prednosti u današnjem meču, ali su gosti uspjeli u posljednjoj dionici da koliko-toliko ublaže poraz i na kraju rezultat je bio 94:80.

  • Sport

  • 05. Maj 2024  

  • 0

Košarkaši Real Madrida danas su na svom parketu pobijedili Granadu sa 94:80 u okviru 32. kola španske Endesa lige, a još jedan odličan meč odigrao je bh. reprezentativac Džanan Musa.

Real je čini se s pola snage uspio da dođe do nove pobjede u prvenstvu, a Jesus Mateo je uspio da odmori većinu košarkaša za izazove koje ih čekaju u završnici Eurolige.

Real je imao i 22 poena prednosti u današnjem meču, ali su gosti uspjeli u posljednjoj dionici da koliko-toliko ublaže poraz i na kraju rezultat je bio 94:80.

Iako je Musa danas imao poprilično skromnu minutažu u odnosu na ono što smo navikli, ali bh. košarkaš je svejedno bio uz Abaldea najefikasniji košarkaš svog tima.

Musa je na parketu proveo nešto više od 14 minuta i uspio je da ubaci 14 poena, te doda jednu asistenciju i jednu blokadu.

Pored Muse isti učinak imao je i Abalde koji je odigrao znatno više u odnosu na bh. košarkaša. Abalde je uz 14 poena uspio da doda još četiri asistencije i dva skoka.

Što se tiče Granade najraspoloženiji za igru bio je Dime sa 14 poena, te je upisao dva skoka i dvije asistencije.

Kraljevi su prvi na tabeli nakon 32 odigrane utakmice s omjerom 27-5, ali do kraja sezone će sigurno Unicaja pokušati da ih skine s prve pozicije jer ima meč manje uz učinak 25-6.

Pored doigravanja za prvaka Španije ekipu Real Madrida očekuje i Final Four u Euroligi na koji se kraljevski klub trenutno jedini uspio plasirati od svih ekipa koje igraju u play-offu.

Madriđani će tako na Final Fouru koji se igra u Berlinu, pokušati odbraniti titulu prvaka Evrope koju su osvojili prošle godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...