RUDARI NE GUBE NADU: Tragaju za nestalim kolegom, ali se zemlja konstantno urušava

Iz Rudnika mrkog uglja "Kreka" saopštili su da se moraju zaštiti i spasilačke ekipe koje čine sve kako bi rudar bio pronađen. 

  • Vijesti

  • 06. Maj 2024  

  • 0

Potraga za rudarom zatrpanim u jami Rudnika lignita "Mramor" kod Tuzle nastavlja se i danas, ali konstantno obrušavanje zemlje pravi dodatne probleme.

Iz Rudnika mrkog uglja "Kreka" saopštili su da se moraju zaštiti i spasilačke ekipe koje čine sve kako bi rudar bio pronađen. 

"Plan akcije spasavanja i sve aktivnosti usmjerene su da se na bezbjedan način, uz maksimalne napore Čete za spasavanje, što prije dođe do našeg komorata", navodi se u saopštenju.

Predsjednik Sindikata radnika rudnika uglja u Federaciji BiH Sinan Husić podsjetio je da je rudar 3. maja ostao zatrpan u jami dubokoj 170 metara, nakon što se obrušila zemlja.

U toj jami je 2020. godine poginuo jedan rudar, dok se u jami Dobrnja Jug, udaljenoj nekoliko stotina metara, prije 34 godine dogodila najveća rudarska nesreća na ovim prostorima, kada je smrtno stradalo 180 rudara. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...