IZRAEL NEĆE PODRŽATI PRIJEDLOG ZA PRIMIRJE: "On uključuje 'dalekosežne' zaključke koje..."

(...) Izrael neće podržati.

  • Svijet

  • 06. Maj 2024  06. Maj 2024

  • 0

Neimenovani izraelski zvaničnik kojeg citira agencija Reuters rekao je da je Hamas odobrio “omekšani” egipatski prijedlog koji nije bio prihvatljiv za Izrael.

Zvaničnik je dodao da prijedlog uključuje “dalekosežne” zaključke koje Izrael neće podržati.

Izraelski mediji su također objavili da izraelska Vlada nije prihvatila sporazum.

Podsjećamo da još uvijek nisu poznati detalji dogovora na koje je Hamas pristao.

Izraelski zvaničnik kaže za Reuters da se čini da je najava Hamasa lukavstvo osmišljeno da se Izrael postavi kao strana koja odbija dogovor.

Hamasova objava da prihvata prekid vatre dolazi ubrzo nakon što su razgovarali američki predsjednik Joe Biden i premijer Benjamin Netanyahu, te nakon što su se šef CIA-e Bill Burns danas prebacio iz Dohe u Jerusalem.

Značajan dio razgovora Biden-Netanyahu bio je posvećen naporima da se postigne dogovor o primirju za taoce.

Glasnogovornik američkog Vijeća za nacionalnu sigurnost rekao je ranije danas da je Biden, u pozivu, ponovio svoju zabrinutost zbog invazije IDF-a na Rafah i rekao da vjeruje da je postizanje primirja s Hamasom najbolji način da se zaštite životi izraelskih talaca držanih u Gazi.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...