PORODICE BLOKIRALE TEL AVIV I PORUČILE VLASTIMA: “Prihvatite dogovor o prekidu vatre, vratite mi sina”

Einav Zangauker, majka taoca Matana Zangaukera, uputila je direktnu poruku izraelskom premijeru putem Kanala 12 u zemlji.

  • Svijet

  • 06. Maj 2024  

  • 0

Članovi porodica izraelskih talaca koji su zarobljeni u Gazi blokirali su glavnu cestu u Tel Avivu, zahtijevajući da Benjamin Netanyahu prihvati sporazum o prekidu vatre. Nekoliko obitelji okupilo se na Cesti Begin. 

Einav Zangauker, majka taoca Matana Zangaukera, uputila je direktnu poruku izraelskom premijeru putem Kanala 12 u zemlji.

Times of Israel je citirao njezine riječi: “Ovo je tvoj čas. Budi hrabar, budi vođa. Vlada i ratni kabinet trebaju prihvatiti dogovor. Naše taoce trebamo kući. Sve do posljednjeg.”

Rekla je da joj je to vjerovatno “posljednja prilika” da vrati sina kući. Upozorila je vladu da će “ulice gorjeti” ako vlada “propusti ovu priliku”.

“Ne možete se ovako igrati sa životima ljudi”, dodala je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...