INICIJATIVA IZ BRISELA: Zabrana uvoza sa teritorije koja je pod okupacijom Izraela - "Treba poslati jasan signal"

Inicijativa Belgije, koja trenutno predsjedava EU, dolazi usljed sve češćih izvještaja o nasilju mještana jevrejskih naselja nad Palestincima na okupiranim teritorijama.

  • Evropa

  • 06. Maj 2024  06. Maj 2024

  • 0

Belgijski premijer Aleksandar de Kro traži od saveznika u EU da podrže njegovu inicijativu o zabrani uvoza sa teritorije koja je pod okupacijom Izraela, piše "Politico".

Isti izvor navodi da inicijativa Belgije, koja trenutno predsjedava EU, dolazi usljed sve češćih izvještaja o nasilju mještana jevrejskih naselja nad Palestincima na okupiranim teritorijama.

"Po pitanju trgovine koja dolazi sa spornih teritorija treba poslati jasan signal. Iz tog razloga tražimo i druge partnere da damo jasnu poruku da ono što se dešava na Zapadnoj obali nije nešto što ćemo jednostavno prihvatiti", naglasio je De Kro, prenosi Srna.

Članice EU uvele su prošlog mjeseca sankcije protiv četiri "ekstremna" stanovnika naselja i dvije grupe usljed optužbi o teškim povredama ljudskih prava Palestinaca na Zapadnoj obali i istočnom Jerusalemu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...