KURTI SE VIDEO-PORUKOM OBRATIO GRAĐANIMA NA SRPSKOM JEZIKU: "Poštovani, donosim vam lijepe vijesti..."

Odluka stupa na snagu 9. maja i važi do 9. augusta 2024. godine.

  • Regija

  • 07. Maj 2024  

  • 2

Kosovsko ministarstvo unutrašnjih poslova donijelo je odluku kojom se omogućava prelazak sa vozačkih dozvola izdatih od Republike Srbije za građane na Kosovu, na kosovske vozačke dozvole. Ova će mogućnost biti otvorena od 9. maja, a trajat će sve do augusta ove godine.

Za to, kazao je danas kosovski premijer Albin Kurti, koji je lično u video poruci na srpskom jeziku, ovom vijesti želio da, kako je kazao, obraduje građane – nije potrebno ponovno polaganje ispita.

Potrebna je samo prijava koju građani moraju dostaviti Centru za opremu sa dokumentima koji se nalaze u opštini.

Uz tu prijavu, potrebno je još i: lična karta, original vozačke dozvole koja je izdata od strane nelegalnih srpskih vlasti, ljekarsko uvjerenje za opremanje vozačkom dozvolom, dokaz o uplati poreza i original vozačke dozvole izdate od UNMIK-a ili RKS-a ukoliko se podnosi zahtjev za dodavanje kategorija.

Odluka stupa na snagu 9. maja i važi do 9. augusta 2024. godine.

„Pozivam vas da se u što kraćem roku prijavite za ostvarivanje svoga prava. Prelazak na vozačku dozvolu RKS omogućava laku i praktičnu registraciju vozila“, kazao je u video poruci kosovski premijer.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...