Svijet
AKCIJA SPAŠAVANJA IRANSKOG PREDSJEDNIKA: Oglasio se ministar unutrašnjih poslova, poznato šta je sa Raisijem?
Prije 26 min0
Savršeno pečena piletina ima hrskavu koricu i sočno meso. Da biste ostvarili taj cilj ne morate meso peći u dubokom ulju - vrlo slične rezultate možete dobiti i u rerni.
Gastro
07. Maj 2024 07. Maj 2024
0
Šta je tajna, pitate se? Meso namažite majonezom koja će zadržati sočnost piletine, a potom ga prekrijte panko krušnim mrvicama koje će jelu dati prijeko potrebnu hrskavost.
Količina majoneze ovisit će o broju bataka koje planirate ispeći, prenosi Punkufer.hr.
Za svaki komad piletine bit će vam dovoljno oko jedna žlica majoneze.
Sastojci:
4-6 pilećih bataka
4-6 kašika majoneze
50 gr prezle
bijeli luk u prahu po želji
so i biber po želji
Priprema:
1. Stavite majonezu u jednu zdjelu i začinite ga s malo bijelog luka u prahu. U drugu zdjelu istresite prezlu. Pileće batake začinite solju i biberom po želji. Namažite majonezu po piletini, a potom istu prekrijte prezlom. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke.
2. Ovako pripremljene pileće batake stavite na lim za pečenje koji ste prekrili papirom za pečenje. Sve zajedno stavite u prethodno zagrijanu rernu na 180 stepeni i pecite 30 do 40 minuta dok piletina ne dobije zlatno-smeđu boju i ne bude termički obrađena do kraja.
3. Ako niste sigurni je li meso pečeno do kraja, provjerite unutrašnjost piletine kuhinjskim termometrom. U najdebljem dijelu mesa kod kosti temperatura bi trebala iznositi oko 74 stepena. Poslužite piletinu s prilogom po želji.
Prijatno!:)
Svijet
AKCIJA SPAŠAVANJA IRANSKOG PREDSJEDNIKA: Oglasio se ministar unutrašnjih poslova, poznato šta je sa Raisijem?
Prije 26 min0
Hronika
IZ MUP-a TK ZA "SB": Težak udes kod Srebrenika, pet osoba povrijeđeno (FOTO)
Prije 32 min0
Šareni svijet
DANAS ZNAMO DA SU BILE UPRAVU: Mamine rečenice koje su nas dovodile do ludila kao djecu
Prije 41 min0
Svijet
KONTRADIKTORNE INFORMACIJE: Nešto se dogodilo sa helikoperom u kojem je bio iranski predsjednik
Prije 54 min0
Gastro
DILEMA STARA DECENIJAMA: Smije li se jesti jogurt kojem je istekao rok trajanja?
17. Maj 20240
Gastro
A DANAS NEŠTO SASVIM DRUGAČIJE: Pileća krilca u sosu od luka - odličan izbor za brzinski ručak
17. Maj 20240
Gastro
POZNATI KUHAR OTRKIVA RECEPT ZA NAJBOLJI PIRE KROMPIR: Pravimo ga u pogrešnoj tekućini
Prije 8h0
Gastro
AKO NEMATE INSPIRACIJU ZA PRIPREMU PILEĆEG FILEA: Napravita ga na ovaj, azijski način
18. Maj 20240
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.