PREDSJEDNIK KINE STIGAO U SRBIJU: Pogledajte kako je dočekan na aerodromu (VIDEO)

Tokom dvodnevne posjete Xi Jinpinga Srbiji planirano je potpisivanje više od 30 sporazuma

  • Regija

  • 07. Maj 2024  

  • 1

Predsednik Kine Xi Jinping stigao je u Beograd, započevši dvodnevnu državnu posjetu Srbiji na poziv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Uz predsjednika Aleksandra Vučića i prvu damu, kineskog predsjednika Xi Jinpinga na crvenom tepihu dočekala je delegacija Srbije koju čine premijer Miloš Vučević, predsjednica Skupštine Ana Brnabić, ministar vanjskih poslova Marko Đurić, ambasadorka Srbije u Kini Maja Stefanović i kineski ambasador u Beogradu Li Ming sa suprugom.

Svečani doček kineske delegacije, koja broji 400 ljudi, predviđen je za sredu ispred Palate "Srbija", javlja Tanjug

Predsjednika Xi Jinpinga će ugostiti predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, a dvojica lidera razgovarat će o širokom spektru tema - od političkih, ekonomskih i tehnoloških, do saradnje u oblasti kulture.

Tokom dvodnevne posjete Xi Jinpinga Srbiji planirano je potpisivanje više od 30 sporazuma.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...