DETALJI DRAME U AUSTRIJI: Teške optužbe protiv državljanke Bosne i Hercegovine, prijeti joj doživotna robija…

Međutim, detaljnom istragom inspektori su otkrili da je pozadina svega zločin iz strasti.

  • Hronika

  • 08. Maj 2024  

  • 0

Javno tužilaštvo Salzburga je podiglo optužnicu protiv državljanke Bosne i Hercegovine (43) koja je pokušala da ubije bivšeg partnera.

Drama se dogodila oktobra, 2023. godine, u stanu pored salzburške Centralne stanice.

Kako javljaju austrijski mediji, državljanka BiH pojavit će se pred sudom 2. jula, a optužena je za pokušaj ubistva. Do krivičnog djela je došlo nakon svađe sa bivšim partnerom.

U optužnici, koja je napisana na 13 strana, navodi se da je riječ o ženi koja već ima šest ranijih osuđujućih presuda. Ona je sa žrtvom bila u turbulentnoj vezi posljednjih 15 godina.

Žrtva je, nakon tri uboda, uspjela da pobjegne iz stana, a prvog prolaznika je zamolio da pozove policiju. U prvi mah, žrtva je rekla da ga je napao stranac, kojeg ne poznaje.

Međutim, detaljnom istragom inspektori su otkrili da je pozadina svega zločin iz strasti.

Nakon što je optužena privedena, ona je priznala da se posvađala sa bivšim. Kasnije se ispostavilo da je cijeloj ovoj drami prisustvovala i prijateljica optužene.

Pored svjedoka, inspektori su pronašli i glasovne poruke, koje razotkrivaju optuženu, a koje su nabijene nevjerovatnom mržnjom: ”Kunem se, izbošću ga, ubiću ga!” – sadržaj je jedne glasovne poruke koju je poslala nekoliko sedmica prije pokušaja ubistva. Sličnu poruku je poslala i dan nakon incidenta.

Austrijski mediji javljaju da, ukoliko optužena bude osuđena, čeka je do 20 godina kazne, a možda čak i doživotna robija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...