DOBILI TRI MJESECA OD VLASTI KOSOVA ZA ISPUNJAVANJE OBAVEZE: Zamjena srbijanskih vozačkih dozvola do 9. augusta

Građani koji lično dođu na šaltere Centara za izdavanje dokumenata moraju sa sobom imati ličnu kartu, originalnu vozačku dozvolu koju su izdali nadležni organi Srbije, zdravstveno uvjerenje i licencu.

  • Regija

  • 08. Maj 2024  08. Maj 2024

  • 0

Vlada Kosova saopštila je danas da će procedura zamjena vozačkih dozvola koje su izdale nadležne institucije Srbije za vozačke dozvole Kosova početi 10. maja i trajaće do 9. augusta 2024. godine.

"Svi građani koji posjeduju vozačku dozvolu izdatu od srbijanskih institucija mogu da se prijave za dobijanje zvanične vozačke dozvole Kosova preko elektronskog obrasca na sajtu https://patentshoferonline.rks-gov.net/ ili mogu da dođu lično u Centru za izdavanje dokumenata u svim opštinama na Kosovu",  navodi se u saopštenju Vlade Kosova.

U saopštenju se kaže da građani koji lično dođu na šaltere Centara za izdavanje dokumenata moraju sa sobom imati ličnu kartu, originalnu vozačku dozvolu koju su izdali nadležni organi Srbije, zdravstveno uvjerenje i licencu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...